Според изданието Military Watch, МиГ-35 е разработен като леко и

...
Според изданието Military Watch, МиГ-35 е разработен като леко и
Коментари Харесай

Military Watch сравни Руският МиГ-35 срещу Ф-35 на САЩ

Според изданието Military Watch, МиГ-35 е създаден като леко и на ниска цена допълнение към тежкия изтребител Су-57. „ МиГ-35 има редица преимущества, които евентуално ще му разрешат да задържи позицията си”, отбелязва създателят.

МиГ-35 употребява технология от последващо потомство, мотор с управляеми вектори на тягата, мощна електроника и въоръжение от осем ракети „ въздух-въздух”. Той е евентуално ефикасен за потребление в задачи за предимство във въздуха. Също по този начин е маркирано, че този аероплан може да преодолее обичайните дефекти на леките и междинните изтребители. Това включва, да вземем за пример, ситуационна информираност, лимитирана височина на полета, обсега и потребния товар.

Радарът на МиГ-35 обезпечава относително високо равнище на информираност за обстановката. В същото време оптималната работна височина на машината е единствено с 5% по-малка от тази на F-15 и F-22, а полетната гама е с 50% по-голяма от тази на МиГ-29, което разрешава на МиГ-35 да прониква надълбоко в тила на съперника.

„ Предимството на МиГ-35 е способността му да комбинира тези впечатляващи механически характерности с преимуществата на изтребител със междинна тежест - ниски разноски за употреба и придобиване, висока скорост на полета и лекост на поддръжка, както и опция за разполагане на къси писти покрай фронтовата линия”, написа Military Watch.

По отношение на разноските за поддръжка и употреба, МиГ-35 е може би е най-ефективният аероплан на света. Ако идващото потомство изтребители, като F-35 и F-22, слагат по-високи условия за поддръжка от предшествениците си от четвърто потомство, то условията за поддръжка на МиГ-35 са даже по-ниски от тези на МиГ-29.

Отбелязано е също, че F-35 има ниска продуктивност на въздушна навигация спрямо МиГ-35. „ Американската” скорост е лимитирана до 1.6 пъти скоростта на звука, до момента в който скоростта на МиГ-35 го слага наедно с F-22 „ Раптор” и Су-35. Освен това F-35 превъзхожда самолета от четвърто потомство за маневреност, а МиГ-35 има супер-маневреност на равнището на Су-35. Това му разрешава да заобикаля ракети с огромен обсег, с каквото умеене F-35 не може да се похвали.

Въоръжението на съветския МиГ-35 също задминава F-35. Има огромен потребен товар. Според някои известия съветският изтребител може да носи даже до 10 ракети при леко понижение на маневреността. Освен това, МиГ-35 е въоръжен с ракети с обсег 130 и 110 километра, а обсегът на ракетите F-35 е 105 километра. Това противоречие ще продължи даже и след въоръжаването на самолетите с ракети от последващо потомство. Например, ракетата К-77 с обсег от 193 километра и специфична система за ориентиране прави на практика невъзможното отбягване даже при пукотевица от рискови дистанции, до момента в който американската AIM-120D с обсег от 180 км няма съпоставими технологии.

Единственото действително преимущество на F-35 е неговият „ стелт”, само че той може да има значение единствено в някои бойни сюжети. В същото време, „ американецът” към момента остава много „ суров” аероплан и може да се доразвие. „ F-35 към момента е надалеч от цялостната си бойна подготвеност, както оповестяват американски източници ", отбелязва Military Watch.

Източник: pogled.info
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР