Според изданието Business Korea, позовавайки се на източници от индустрията,

...
Според изданието Business Korea, позовавайки се на източници от индустрията,
Коментари Харесай

Samsung ще увеличи доставките на OLED-дисплеи за iPhone четири пъти

Според изданието Business Korea, базирайки се на източници от промишлеността, през 2018 година, компанията Samsung Display ще усили четири пъти доставките на панели, основани на органични светодиоди (OLED) за iPhone.

Според техните констатации, Apple през идната година е поискала от Samsung произвеждане от 180 до 200 милиона OLED-дисплея за нейните смарт телефони. За осъществяване на поръчката се приготвя освен южнокорейската компания, само че и нейните сътрудници, които доставят съставените елементи и материалите за екраните.

През 2017 година, Apple стартира да употребява OLED-дисплеи в телефоните си. Първият подобен модел стана iPhone X, за който американската корпорация закупи повече от 50 милиона екрана.

За производството на екраните, Samsung ще пусне няколко спомагателни индустриални линии в завода A3. Сега там, месечно се създават за Apple 105 хиляди панела.

Според източника, в началото Samsung е възнамерявала създаване на ново дружество за производството на OLED-дисплеи, което да обслужва поръчките на Apple през 2018 година, само че в този момент компанията е стигнала до извода, че може да се оправи и с четирикратно увеличение на доставките от фабриката A3.

В началото на 2017 година, натоварването на завода A3 е било 60%, а в този момент то надвишава 80%. Друг събеседник на Business Korea прави оценка този индикатор на 90%.

Ако Samsung създава 105 хиляди 6-инчови панела на месец, то общият брой на пуснатите екрани за една година може да доближи съвсем 250 милиона бройки. При 90 на 100 натоварване на завода, могат да се произведат 242 милиона екрана.

При това, фактическите доставки на продуктите може да се разграничават според от интервала и степента на потребление на оборудването и акомодациите към размерите на екраните за iPhone. Така или другояче, въз основата на настоящите индустриални благоприятни условия, Samsung може да се оправи с доставките на OLED-дисплеи за “ябълковите” смарт телефони през 2018 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР