Според избирателните списъци към 22 октомври общият брой на избирателите

...
Според избирателните списъци към 22 октомври общият брой на избирателите
Коментари Харесай

115 329 избиратели в община Плевен ще могат да гласуват в 169 секционни комисии

Според изборните описи към 22 октомври общият брой на гласоподавателите в Община Плевен е 115 329 души. От тях в регионалния град са 95 334 души. Това заяви през днешния ден Ярослав Димитров, ръководител на Общинската изборна комисия в Плевен.
Секционните изборни комисии в общината ще бъдат 169. От тях три ще са преносими – 91 души със усложнения в напредването са декларирали предпочитание да гласоподават. 18 арестанти ще могат да гласоподават в секция в Затвора Плевен, а 41 души – в секция в Дома за остарели хора в село Бохот. Избирателни секции ще има и в две от лечебните заведения в града.
504 младежи в общината ще могат да гласоподават за първи път. Четирима столетници в неделя, 27 октомври, ще могат да изберат кой да им ръководи общината.
Пунктът за въвеждането на данните от изборите е в постройката на общинската администрация в Плевен. Той към този момент е тестван и запечатан. В нощта след изборите в него ще работят 16 оператора. Материалите от секционните комисии този път ще се одобряват в постройката на кметството, а не както при предходни избори в постройката на регионалната администрация.
„ Имаме сериозна подготвеност за провеждането на изборите в община Плевен. До момента няма постъпили в ОИК сигнали за нарушавания, нередности и съществени пропуски в организацията на изборите. Все още няма подадени заявки към комисията от наблюдаващи, анкетьори и социологически организации “, заяви още Ярослав Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР