Според Ирена Анастасова две трети от делегатите не искат Корнелия

...
Според Ирена Анастасова две трети от делегатите не искат Корнелия
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ако не се стигне до избор на нов председател, конгресът на БСП ще бъде фарс

Според Ирена Анастасова две трети от делегатите не желаят Корнелия да си дава оставката

Ключов ден за Българска социалистическа партия - конгресът на социалистите взема решение дали да одобри оставката, подадена след изборите от водача Корнелия Нинова.

В взаимозависимост от решението ще стане ясно дали ще стартира процедура по желание на нов ръководител.

50-ият конгрес на Българска социалистическа партия стартира с една съществена точка - констатиране на оставката на и насрочване на нов директен избор, осведоми.

Ако оставката на Нинова бъде призната от конгреса, до избора на нов водач партията краткотрайно ще се оглави от някой от нейните заместници.

„ Надявам се да не оглавявам това е тежка отговорност. Две трети от делегатите не желаят Корнелия да си дава оставката “, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в „ Тази събота “.

Вътрешната съпротива в лицето на единствения публично кандидатирал се против Нинова - Крум Зарков, разгласи, че в случай че до избор не се стигне, това ще бъде фарс.

„ Аз съм подготвен за искрено и другарско съревнование, и мисля, че партията ни би трябвало да организира този диалог, тъй като преживяхме огромна контузия - на три пъти (на избори) резултатите ни са пагубни “, разяснява Зарков.

От Българска социалистическа партия сложиха още един акцент.

„ Това е началото на подготовката за локалните избори “, уточни Калоян Паргов ръководител на БСП-София.

А към делегатите с видеообръщение се обърна и министър председателят Кирил Петков, който благодари за взаимната работа през последния месец и половина, само че означи, че има още доста за извършване като реформирането на правосъдната система.

Конгресът би трябвало да завърши в границите на деня.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР