Според информирани източници на Bloomberg, женевското подразделение Litasco West ще

...
Според информирани източници на Bloomberg, женевското подразделение Litasco West ще
Коментари Харесай

„Лукойл” обмисля да продаде част от бизнеса си

Според осведомени източници на Bloomberg, женевското поделение Litasco West ще продължи да доставя неруски недопечен нефт и ще ръководи европейските рафинерии на „ Лукойл ”, в това число в България и Румъния, като в същото време ще се стреми да резервира миноритарния си дял в Zeeland в Нидерландия, ръководена от Total Energies SE.

Litasco Center East в Дубай ще дава отговор за търговията с съветски нефт и ще ръководи азиатските интервенции и офиса на „ Лукойл ” в Сингапур. ОАЕ не поддържат глобите против Русия и са привлекателна дестинация за съветския бизнес, в това число с ниските налози. Дубайското поделение ще остане благосъстоятелност на „ Лукойл ”, само че в женевския клон Litasco West може да се чакат промени, откакто Швейцария се причисли към глобите на Европейски Съюз против браншове, индустрии и лица, свързани с Кремъл.

Макар че досега „ Лукойл ” не е обект на европейските наказания, компанията интензивно изследва опцията да продаде своята рафинерия ISAB в Сиракуза, Сицилия, с потенциал 300 000 барела на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР