Според информацията, след намесата на стоматолог дишането на жената се

...
Според информацията, след намесата на стоматолог дишането на жената се
Коментари Харесай

Вместо зъб пломбираха носа на жена

Според информацията, след намесата на стоматолог дишането на дамата се влошило. При инспекция се оказало, че материалът за пломбиране е попаднал в носната празнина.

Жената решила да излекува болния си зъб в една от градските клиники, където й сложили пломба. За посещаване при зъболекаря дамата платила 5500 рубли (около 80 евро).

След известно време пациентката забелязала, че стартира да има проблеми с дишането. По-специално, тя открила, че постоянно има запушен нос, от време на време хрема, а също по този начин се появява болежка. Тя обаче не придала огромно значение на всичко това, вярвайки, че болката е резултат от лекуването.

Неприятните признаци, обаче не изчезвали и дамата трябвало да отиде в друга клиника за обзор, където се оказало, че по време на лекуването на зъба, материалът, употребен за пломбата попада в максиларния синус. Необходимо било да се извърши интервенция и да се заплати за премахване на материала.

Съдът отчасти удовлетворил желае на дамата и разпоредил на клиниката да заплати на ищеца 50 хиляди рубли (около 700 евро) обезщетение и санкция в размер на 25 хиляди рубли (около 350 евро).

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР