Според информацията, с която Министерство на външните работи разполага във

...
Според информацията, с която Министерство на външните работи разполага във
Коментари Харесай

Българин е загинал в мелето с мигранти в Унгария

Според информацията, с която Министерство на външните работи разполага по отношение на злополуката на рейс с българска регистрация в Унгария през днешния ден, в който е имало мигранти, водачът, умрял в резултат на случая, е български жител. Посолството на Република България в Унгария е в непрекъснат контакт с унгарските управляващи за изясняване на аргументите за случая, съобщи bTV.

Злополуката стана на няколко километра от границата с Австрия. Микробусът паднал от мост в река Репче в дребния западен маджарски град Капувар.

Засега повода за злополуката не е изяснена. Микробусът обаче бил препълнен, като в него пътували общо 12 души.

Унгария се намира на т. нар. балкански маршрут за превозване на мигранти от Турция през няколко страни в Югоизточна Европа до западната част на континента. Тежките произшествия с коли, пренасящи мигранти, са постоянно събитие, защото водачите са подложени на мощен стрес и от време на време са преследвани от полицията, отбелязва ДПА.

При днешната акцидент обаче наоколо не е имало служители на реда.

Преди дни тежка злополука с бургаски бус стана край унгарската столица Будапеща. При случая почина 60-годишна жена от сунгурларското село Съединение, а друга жена от руенското Люляково след няколко часа борба за живот също издъхна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР