Според информацията на The Register компанията Lenovo официално ще започне

...
Според информацията на The Register компанията Lenovo официално ще започне
Коментари Харесай

Lenovo ще започне да продава обновени компютри и сървъри

Според информацията на The Register компанията Lenovo публично ще стартира да продава използвани компютри и сървъри. Новата самодейност се назовава Lenovo Certified Refurbished: чака се тя да помогне на клиентите да спестят пари при закупуването на съоръжение, както и да понижи негативното влияние върху околната среда.

Всички устройства ще бъдат подложени на развой на възобновяване и ремонт, преди да бъдат препродадени. Това ще включва заличаване на данни, замяна и надграждане на съставни елементи, когато е належащо. Това ще бъде последвано от строги проби, с цел да се подсигурява, че те дават отговор на „ високите стандарти за качество и функционалност “.

Компанията декларира, че за програмата Lenovo Certified Refurbished ще бъдат подбрани единствено „ най-хубавите в класа си “ компютри и сървъри Lenovo. Компанията ще предлага общоприета едногодишна гаранция с опция за удължение до три години. Всички компютри ще поддържат Windows 11. Когато е допустимо, Lenovo ще употребява истински опаковки (с етикет „ refurbished “), с цел да понижи отпадъците.

За сървърите има три равнища на оценка на качеството на обновеното съоръжение: Premium, Excellent и Good. Във всички случаи става въпрос за изцяло функционални устройства. В първия случай на процедура няма козметични недостатъци, във втория случай има незначителни следи от приложимост, а в третия случай има забележими козметични недостатъци.

Компанията показва няколко съществени преимущества на програмата Lenovo Certified Refurbished. Те включват опцията за ръководство на въглеродния отпечатък на ИТ сегмента, удължение на виталния цикъл на оборудването, понижаване на електронните боклуци и поощряване на опазването на ресурсите, икономисване на разноски и понижаване на общата цена на владеене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР