Според информация в профила на компанията в LinkedIn първия си

...
Според информация в профила на компанията в LinkedIn първия си
Коментари Харесай

Робърт де Ниро строи хотели у нас, единият от тях ще е в сграда-п...

Според информация в профила на компанията в LinkedIn първия си хотел те отварят през 2013 година в Лас Вегас. Оттогава към този момент са построени 38 хотела и 12 жилищни плана по целия свят. Хотелите на  Nobu Hospitality у нас ще бъдат в София и във Варна. От компанията показват на уеб страницата си, че те ще оставят забележителен отпечатък на Балканите.

 

Имотите са благосъстоятелност на вложителя в недвижими парцели BSPF Bulgaria, част от записаната на остров Ман Black Sea Property, и на локалния хотелски оператор GHV-Dolphins, показва Nobu Hospitality.

 

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде ситуиран в центъра на София, а вторият - на брега на Черно море във Варна, осведоми Би Ти Ви.

 

„ Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, сгушена в историческата „ Банкерска постройка “ покрай Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и съществени исторически забележителности “, показват още от уеб страницата на компанията.

 

През 2022 година ремонт на постройката води до терзания измежду жителите на София. Сградата зад Народния спектакъл на улиците " Иван Вазов " и " Г. С. Раковски " е издигната през 1912 година на три етажа и постоянно е била банка, оттова идва и прозвището ѝ " Банкерската постройка ".

 

Сградата е оповестена за неподвижен монумент на културата през 1978 година През 1988 година е вписана като живописен монумент. През годините към първичния ѝ образ са достроени още два етажа, с което бива изменен и покривният контур. 

Към момента тя има статут на единична архитектурно-строителна и художествена недвижима културна полезност с категория " национално значение " и попада в рамките на Втора предпазена зона на археологическия резерват " Антична Сердика и феодален Средец ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР