Според информация от вътрешен източник, личният шофьор на бившия премиер

...
Според информация от вътрешен източник, личният шофьор на бившия премиер
Коментари Харесай

Харвардски абсурд: Шофьорът на Кирил Петков, станал зам.-министър, взима обществените поръчки в МВР

Според информация от вътрешен източник, персоналният водач на някогашния министър председател Кирил Петков, Кирил Ценкин, който се оказа внезапно нараснал от НСО охранител на ПП-ДБ и назначен за заместник-министър. Той незабавно се е възползва от скица, която политиците практикуват за систематизиране на държавните запаси. Това излиза наяве от обстоятелството, че Ценкин получава забележителна част от министерска " баница ", която си разпределят между тях като бащиния, съгласно наш осведомител.

Под въпрос е дали е инцидентно, че първата задача на Ценкин, когато влезе в своя кабинет в Министерство на вътрешните работи, е да се занимава с публичните поръчки в министерството - активност, която постоянно е обвързвана с нередности и злоупотреби с големи средства. Назначението му за зам.-министър провокира остра реакция от някогашния началник на Министерство на вътрешните работи.

Например, огромната поръчка за " Проектиране, създаване и ръководство на система за издаване на български персонални документи потомство 2019 " е коствала 238 милиона лв. без Данък добавена стойност (286 милиона лв. с ДДС).

Изпълнението й се проваля от хората в кабинета на " Гълъб Донев ", а в този момент тя ще бъде отговорност на персоналния водач на Кирил Петков, съгласно информацията от кухнята.

Във визитката на новия заместник-министър на вътрешните работи се показва, че Кирил Ценкин е осигурявал защитата и на други министър председатели, с изключение на Кирил Петков, в това число Бойко Борисов и Пламен Орешарски.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Кирил Петков охрана зам.-министър МВР НСО харвардски шофьор
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР