Според информация на Reuters, американският производител на електромобили Tesla си е поставил

...
Според информация на Reuters, американският
производител на електромобили Tesla си е
поставил
Коментари Харесай

Tesla иска да стартира производството на Model Y през ноември 2019

Според информация на Reuters, американският производител на електрически автомобили Tesla си е поставил за цел стартирането на производството на компактния си SUV модел Model Y през ноември 2019 година. Успоредно с това от компанията чакат сглобяването на електромобила да стартира и в Китай, само че 2 години по-късно.

От Reuters разясняват, че тези нови детайли идват като доказателство за желанието на Tesla да продължи с пазарната си атака, въпреки сериозните производствени проблеми които изпитва към пазарното лансиране на дълго чакания си бюджетен модел . Само преди няколко дни от компанията анонсираха продажбените си резултати за първите три месеца на тази година и за следващ път Илон Мъск не съумя да достигне предварително обявеното равнище на сглобени бройки на електрическия автомобил си, за който има стотици хиляди капарирани заявки за закупуване.

От Tesla анонсираха, че през първата четвърт на годината, производството на компанията е достигнала равнище от 34 494 единици, което съставлява увеличение от 40% спрямо последната четвърт на миналата година и представлява най-плодотворното тримесечие в историята на младата марка. 24 728 от сглобените от компанията електрически автомобили са били представители на моделите Model S и Model X, а 9 766 са били на дълго чакания и в постоянна неналичност Model 3.

От съвсем десетте хиляди произведени представителя на Model 3 през първите три месеца на 2018 година, 2020 са били сглобени през последните седем дни. По този начин Tesla още веднъж не реализира заложено предварително индустриално равнище от 2500 единици на седмица, което преди това многократно намаляваха и отлагаха във времето.

Информацията за стартирането на производството на Model Y в края на 2019 година обаче наподобява отново изключително амбициозно от страна на Tesla, особено като се има поради обещанието на Илон Мъск за пускане на сглобяването на електрическия влекач през същата година, както и на новото потомство с пазарно лансиране през 2020 година
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР