Според информация на американския уебсайт за медицински новини STAT (statnews.com)

...
Според информация на американския уебсайт за медицински новини STAT (statnews.com)
Коментари Харесай

"Фаза 3" е в действие: Лекуват COVID-19 с медикамент на Gilead Sciences

Според информация на американския уеб страница за медицински вести STAT (statnews.com) биотехнологичната компания Gilead Sciences Inc. регистрира прогрес в основаването на лекарство за Covid-19, употребявайки своето лекарство Remdesivir.

Агенция Ройтерс цитира информация на здравно-ориентирания уебсайт Statnews, съгласно която Университетската болница в Чикаго, участваща в изследване на антивирусните лекарства, е декларирала, че при клинични тествания на инфектирани с ковид пациенти с лекарството Remdesivir, употребявано за лекуване на други вирусни форми, се следи бързо възобновяване от респираторните признаци в границите на седмица след приема на лекарството.

В изказване по имейл от компанията Gilead обаче оповестиха, че "целостта на данните би трябвало да бъде оценена, с цел да се създадат каквито и да било заключения от тестванията ".

Университетска болница в Чикаго (UChicago Medicine) също заяви посредством имейл, че "частичните данни от продължаващо клинично тестване са по формулировка непълни и в никакъв случай не би трябвало да се употребяват за изработката на изводи ".

От университетската болница обявиха, че мотив за публикацията в уеб страницата Statnews е информация от вътрешен конгрес на сътрудници по отношение на научни проучвания по отношение на незавършена работа, като тази информация е била предоставена без позволение.

Самата биотехнологична компания Gilead чака резултати от своето изследване във "Фаза 3 " при тежки случаи на пациенти с COVID-19 в края на този месец, като спомагателни данни от други изследвания ще станат налични през май.

Чикагската университетска болница е едно от 152-те места, участващи в тестването на лекарство на компанията Gilead с присъединяване на тежко наранени от Covid-19 пациенти, до момента в който клинични тествания на пациенти с умерена ковид симптоматика има на 169 проучвателен места.

Ройтерс припомня, че понастоящем няма публично утвърдени лекувания на Covid-19.

Според информацията на STAT обаче, в Университетската болница в Чикаго е било назначено тестово лекуване по програмата на компанията Gilead на 113 пациенти с тежки затруднения от Covid-19, като множеството от тях към този момент са изписани, а двама са умряли.

Интересът към лекарството на Gilead е огромен на фона на продължаващата пандемия от ковид.

През предходната седмица The New England Journal of Medicine разгласява разбор, който демонстрира, че при две трети от дребна група тежко заболели пациенти с Covid-19 се вижда, че положението им се усъвършенства след лекуване с Remdesivir.

Авторът на публикацията назова резултатите "обещаващи ", само че предизвести, че е мъчно да се интерпретират резултатите, защото те не включват съпоставяне с контролна група, броят на пациентите е дребен, детайлностите, които се разкриват, са лимитирани, а времето за следене е относително малко.

Roche Holding AG създава серологичен тест за разкриване на антитела
Междувременно швейцарската фармацевтична компания Roche Holding AG съобщи в петък, че създава нов серологичен тест за разкриване на антитела при пациенти, които са били изложени на ковид.

Швейцарският производител на медикаменти уточни, че имуноанализът Elecsys Anti-Sars-CoV-2 е инвитро тест за разкриване на антитела и оценка на имунната реакция на организма към Sars-CoV-2 (по-известен като Covid-19).

От Roche обявиха, че пробата ще бъде наличен до началото на май за страните, които са възприели Европейските регулаторни стандарти (CE) и че компанията работи с Американската администрация по храните и медикаментите за незабавно позволение за използването на теста и в Съединени американски щати.

Компанията съобщи, че възнамерява да усилва месечното произвеждане, с цел да доближи двуцифрени милиона броя проби до юни.

"Тестът за антитела е значима последваща стъпка в битката против Covid-19. Тестът на Roche за антитела може да бъде бързо мащабиран и да бъде необятно наличен по целия свят, защото нашата инструментална инфраструктура към този момент е налице “, сподели Томас Шинекер, изпълнителен шеф на Roche Diagnostics.

Тестът на Roche, който се разграничава от PCR тестванията, ще разпознава имуноглобулин М (IgM) и имуноглобулин G (IgG) антитела. Човешкото тяло създава бързо IgM антитела за първична битка с дадена зараза, в тази ситуация с Covid-19. IgG антителата остават по-дълго в организма, което допуска вероятен имунитет.

Въпреки че към момента не е известно сигурно дали тези, които са били инфектирани, развиват имунитет към новия вирус, както и при доста други болести, точните проби на антитела се преглеждат като основни, с цел да се помогне на обособените страни да изработят тактики за постепенна анулация на наложените строги ограничаващи ограничения и карантини.

"Това е работното съмнение: Ако тествате и откриете хора, които са изработили тези антитела, то най-малко за избран интервал от време те ще получат имунитет ", уточни Томас Шинекер пред Ройтерс и добави: "Работихме денонощно по този тест, в това число през уикендите, с цел да сме сигурни, че можем да помогнем на колкото се може повече пациенти ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР