Според Индекса на Европейската комисия (ЕК) за навлизането на цифровите

...
Според Индекса на Европейската комисия (ЕК) за навлизането на цифровите
Коментари Харесай

Индекс на ЕК: България последна в ЕС по навлизане на цифровите технологии в обществото


С подред Индекса на Европейската комисия (ЕК) за навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото за 2019 година България заема последно място от всички страни - членки на Европейски Съюз, съобщи БНР.

България е доста под междинния резултат в измерението „ Човешки капитал “, а цялостното ниво на уменията в региона на цифровите технологии е измежду най-ниските в Европейски Съюз.

Делът на хората с най-малко съществени умения в региона на цифровите технологии е към 29 % от българското население, до момента в който приблизително за Европейски Съюз този дял е 57 %. Едва 11 % от хората имат умения над главните, което съставлява по-малко от една трета от междинната стойност за Европейски Съюз.

България е и много под междинното ниво във внедряването на цифровите технологии.

Предприятията към момента не се възползват в цялостна степен от опциите, предоставяни от търговията онлайн, като едвам 6 % от дребните и междинни предприятия продават онлайн в съпоставяне със 17 % приблизително за Европейски Съюз, 3 % от всички тях осъществят трансгранични продажби и единствено 2 % от оборота им е от търговия онлайн, сочи националното радио.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР