Според икономиста Георги Ангелов в момента няма основание за вдигане

...
Според икономиста Георги Ангелов в момента няма основание за вдигане
Коментари Харесай

Икономист обясни има ли оправдание за вдигането на цените на горивата

Според икономиста Георги Ангелов сега няма съображение за повдигане на цените на горивата у нас.

„ В момента цените на горивата се движат огледално. Колкото повече нараства неруският нефт, толкоз повече съветският се продава с отстъпка. Вероятно бензинът няма да доближи 3 лева На този стадий България към момента се доставя с съветски нефт, т.е. няма опрощение за повдигане на цените”, сподели той.

„ Помните при започване на пандемията също имаше спекулации. Това докара до изкупуване на артикули като тоалетна хартия. За към две седмици нещата се успокоиха. Сега е същото. В началото на рецесията хората се стреснаха, че бензинът свършва, само че това не е така”, изясни Ангелов.

По думите му не е належащо ограничение на износа. Той разяснява и какво ще се случи, в случай че се стигне до по-продължителен спор в Украйна.

„ Инфлацията към този момент я усетихме по този начин или другояче в последните 6 месеца. За нас позитивното е, че отоплителният сезон завършва. Въпросът е за идващия сезон да се приключи тази прословута връзка с Гърция, с цел да имаме други възможности. 12 години не може да построим една тръба”, заключи икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР