Според Goldman Sachs търсенето на самолетно гориво може никога да

...
Според Goldman Sachs търсенето на самолетно гориво може никога да
Коментари Харесай

Търсенето на самолетно гориво може никога да не се върне на нивата си преди пандемията

Според Goldman Sachs търсенето на самолетно гориво може в никакъв случай да не се възвърне до равнищата си преди пандемията от ковид, осведоми Си Ен Би Си.

Кризата с COVID-19 докара до затварянето на границите на редица страни по целия свят, като голям брой държавни управления постановиха строги ограничения, ограничаващи свободата на придвижване на своите жители.

Пандемията нанесе тежък потрес на енергийните пазари, като цените на петрола се сринаха до рекордно ниски равнища.

Джеф Къри от Goldman Sachs е на мнение, че загубите в петролната промишленост се дължат на ниското търсене в 3 бранша – градския превоз, промишленото произвеждане и авиацията.

Търсенето при първите два ще се възвърне относително бързо след пандемията, само че съгласно Къри търсенето в авиацията е „ най-слабо “.

„ Засега считаме, че когато обстановката се възстановява в международен мащаб, търсенето, обвързвано с пътуванията за отмора ще се завърне. Вярваме обаче, че огромна част от търсенето на самолетно гориво, обвързвано с бизнес пътуванията, просто щ бъде изгубено. Според нашите калкулации загубите от това ще бъдат в размер на 2 до 3 млн. барела дневно “, споделя Къри.

От Goldman Sachs чакат търсенето на нефт да падне до 94 млн. барела дневно през 2020 година от 100 млн. барела дневно през 2019 година Според тях търсенето ще се увеличи до 99 млн. барела дневно през 2021 година

От капиталовата банка чакат търсенето на нефт да се върне на равнищата си от преди рецесията най-рано през третото тримесечие на 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР