Според главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на

...
Според главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ е по-лоша, отколкото хората си мислят

Според основния изпълнителен шеф на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на пазара може би подценяват устойчивостта на инфлацията.

По време на конференцията JPMorgan Global Markets Даймън допусна, че “ “. Той посочи:

Като евентуални ускорители на повишението на цените Даймън уточни бъдещи фактори като прехода към зелена сила, развиването на инфраструктурата и геополитическото превъоръжаване.

Промените в политиките също биха могли да окажат въздействие върху инфлацията: ескалиращите търговски ограничавания и продължаващите несъразмерни фискални разноски могат в допълнение да подтикват растежа на цените.

Въпреки пазарния оптимизъм Даймън не стопира да акцентира опасенията си, акцентирайки, че вложителите залагат на облекчение на инфлацията, с цел да намалят в последна сметка лихвените проценти.

Той дефинира този оптимизъм като “ “, наблягайки, че вероятността за непроменена или по-строга парична политика е по-голяма, в сравнение с се допуска. Освен това той предложи да се смекчат доста очакванията за “ “.

В контраст на предпазливостта на Даймън неотдавнашното световно изследване на Bank of America измежду мениджърите на фондове сподели повишаване на доверието на вложителите, с най-високо равнище на оптимизъм от края на 2022 година насам, обусловено от упованията за понижаване на лихвените проценти през тази година.

Даймън поредно е споделял внимателната си вероятност. В последното си годишно писмо до акционерите на JPMorgan той изрази сходни опасения по отношение на инфлацията, лихвените проценти и икономическите вероятности. Той също по този начин посочи геополитическото напрежение като значителен проблем за банката.

Напоследък обаче Даймън възприе по-премерен звук във връзка с Китай. Директорът съобщи , че Съединени американски щати би трябвало да поддържат конкурентен ангажимент с Пекин, макар по-близките си връзки с Русия.

“ “, сподели той пред Bloomberg . “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР