Според германското следствие, убиецът на бившия чеченски полеви командир Зелимхан

...
Според германското следствие, убиецът на бившия чеченски полеви командир Зелимхан
Коментари Харесай

Убиецът на грузинеца Хангошвили в Берлин е имал поне един съучастник

Според немското разследване, килърът на някогашния чеченски полеви пълководец Зелимхан Хангошвили е имал минимум един съизвършител в Берлин. Информацията беше огласена от организация dpa, с позоваване на участници в закритото съвещание на комисията по вътрешни работи в Бундестага, в което е взел участие и представител на федералната прокуратура.

Според източниците на организацията, причинителят е дошъл в Берлин от Варшава не повече от ден преди убийството. Разследващите считат, че за толкоз малко време той не би могъл да наблюдава навиците на Хангошвили, нито да откри местонахождението му, както и да приготви проекта за бягство от мястото на престъплението.
Засега остава неразбираемо от кого килърът е получил револвера Глок 26, с който е прострелял Хангошвили. По данни на следствието, причинителят на закононарушението първо е дошъл в Париж - на 17 август, с полет от Москва, а след това е изхвърчал за Полша.

Грузинецът Зелимхан Хангошвили - полеви пълководец по време на втората чеченска война, беше убит на 23 август в берлински парк. Заподозреният за убийството беше арестуван още същия ден с помощта на свидетелски показания.

Той е с съветски паспорт, на името на Вадим Соколов. Порталът за журналистически следствия The Insider заяви на 3 декември, че Вадим Соколов в реалност е 54-годишният Вадим Красиков, разгласен от Москва за търсене посредством Интерпол през 2014 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР