Според германския министър на правосъдието доставката на по-тежко въоръжение за

...
Според германския министър на правосъдието доставката на по-тежко въоръжение за
Коментари Харесай

Марко Бушман: международното право не категоризира доставките на оръжия като влизане във война.

Според немския министър на правораздаването доставката на по-тежко въоръжение за Украйна, като да вземем за пример танкове, няма да съставлява влизане във войната против Русия, заяви ДПА.

От началото на спора в края на февруари немската политика се занимава с въпроса какво въоръжение да се даде на Украйна и какъв брой бързо да стане това. Натискът идва непосредствено от Киев, където водачите упорстват Германия да достави повече оръжия, с което Берлин да помогне в битката с съветските войски.

Социалдемократическият канцлер Олаф Шолц отхвърли да се ангажира с изпращането на по-тежки оръжия като танкове, хеликоптери и самолети, макар че апелите в неговата лявоцентристка коалиция за по-сериозна военна поддръжка стават все по-настойчиви.

Министърът на правораздаването Марко Бушман от демократичната Свободна демократична партия, най-малкият участник в обединението, съобщи пред вестник " Велт ам зонтаг ", че интернационалното право не категоризира доставките на оръжия като влизане във война.

" Така че, в случай че [Украйна] упражни законното си право на самоотбрана, поддръжката за нея посредством доставка на оръжие не може да докара до превръщането ни в страна във войната ", сподели той в коментара.

Министърът съобщи също, че това е освен неговото персонално мнение, а мнението на немското държавно управление.

Бушман съобщи, че Германия е измежду първите страни, които са почнали систематично да проверяват възможни военни закононарушения в Украйна, като в този развой са се присъединили федералната полиция и основният прокурор.

Разследването обаче няма да визира съветския президент Владимир Путин, сподели Бушман. Според интернационалното право настоящи държавни глави не може да бъдат разследвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР