Според германския канцлер Ангела Меркел Великобритания все още не е

...
Според германския канцлер Ангела Меркел Великобритания все още не е
Коментари Харесай

Според Меркел остава неясно какво иска Великобритания

Според немския канцлер Ангела Меркел Англия към момента не е заела ясна позиция по това какви връзки желае с Европейски Съюз след Brexit. Меркел предизвести, че остават единствено „ шест до осем седмици “ за реализиране на съглашение.
Успехът на идните договаряния зависи „ в огромна степен от това какво Англия в действителност желае, а по този въпрос полемиката към момента не е изцяло ясна “, сподели Меркел на бизнес конференция в Берлин, съобщи БГНЕС.
Меркел повтори позицията на останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз, че " не можете да принадлежите към единния пазар, в случай че желаете да се придържате единствено към един от правилата му, само че не и към другите три ".
Брюксел има вяра, че Тереза Мей желае Англия да резервира преимуществата на свободната търговия със артикули с Европейски Съюз, без да следва трите съществени правилото свободното придвижване на хора, услуги и капитали през границите.
Британският министър председател Тереза Май отвърна на удара в петък в Европейски Съюз, откакто Брюксел изрично отхвърли нейния проект за Brexit, заявявайки, че отводът за компромис е " недопустим " и предизвести, че тя към момента е подготвена да се отдръпне от договарянията.
Мей упреква Брюксел за " безизходицата " единствено седмици преди крайния период за подписване на съглашение - и шест месеца преди британците да изоставен Европейски Съюз през март.
Меркел сподели още, че специфичната среща на върха през ноември евентуално ще се състои, само че предизвести, че " предстоят шест до осем седмици усилена работа, през които би трябвало да вземем политически решения ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР