Според германски учени популярна билка може би помага и при

...
Според германски учени популярна билка може би помага и при
Коментари Харесай

Нова надежда: Сладък пелин и кафе помагат при Covid-19

Според немски учени известна билка може би оказва помощ и при ковид. Поне това сочат резултатите от проби, извършени в лаборатории. Сега стартират и клиничните проучвания, оповестява в понеделник Дойче веле.

Едногодишният пелин, именуван още сладостен пелин (Artemisia annua), е прочут от дълго време с лечебните си свойства. Вече от над 20 години дестилат от билката се употребява за производството на лекарство против малария. Става дума за съставката артемизинин. Твърди се, че сладкият пелин оказва помощ и при лекуването на хора, заболели от рак.

Сега учени от института " Макс Планк " в Потсдам и химикът Кери Гилмор са изследвали свойствата на сладкия пелин в борбата против Covid-19. В изследването са взели участие и вирусолози от Свободния университет в Берлин.

Целта на учените е била да схванат дали и по какъв начин екстракти от сладкия пелин - чист артемизинин, сходни деривати или разнообразни смеси - работят против ковид.

Резултатите изненадват учените: екстракти от сладкия пелин фактически се оказват дейни против SARS-CoV-2. При листата на сладкия пелин най-силната антивирусна интензивност е регистрирана при смес с безспорен етанол или дестилирана вода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР