Според генералния секретар на Гръцката сърдечна фондация (ELIKAR) Димитрис Рихтер

...
Според генералния секретар на Гръцката сърдечна фондация (ELIKAR) Димитрис Рихтер
Коментари Харесай

Защо земетресенията увеличават риска от инфаркт

Според генералния секретар на Гръцката сърдечна фондация (ELIKAR) Димитрис Рихтер с течение на времето се следи огромно нарастване на сърдечните пристъпи през първите четири дни след огромно земетресение.

В диалог с осведомителната организация FM Рихтер съобщи, ч е острият стрес е обвързван с вероятността от сърдечен удар.

" При земетресенията най-хубавите данни, с които разполагаме, са както от земетресението в Гърция през 1981 година (публикувани в The Lancet от професор Д. Трихопулос), по този начин и от земетресението в Лос Анджелис през 1994 година (New England Journal of Medicine), при което се следи доста огромно нарастване на инфарктите през идващите два до четири дни.

Това са две значими изявления, които са насочна точка за всеки, който написа за напрежението и сърцето, отбелязва той, като изяснява, че психологическият стрес въздейства на хормоните.

" Когато осъществим тялото си с адреналин, има възможност да се спука атеросклеротична плака . В същото време има конвулсия на кръвоносния съд, тъй че отделяме поток от хормони... тъй че колкото по-уязвим или трагичен е някой, толкоз по-големи са възможностите да получи инфаркт ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР