Според Генералната прокуратура на страната газопроводите са повредени умишленоРазследващите от

...
Според Генералната прокуратура на страната газопроводите са повредени умишленоРазследващите от
Коментари Харесай

В Русия повдигнаха дело за международен тероризъм във връзка с взрива на „Северен поток”

Според Генералната прокуратура на страната газопроводите са развалени съзнателно

Разследващите от съветската Федерална работа за сигурност въз основа на материалите на Генералната прокуратура откриха наказателно дело за интернационален тероризъм във връзка с течовете на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", заяви за ТАСС пресслужбата на Генералната прокуратура.

Във връзка с признаците на закононарушение по член 361, ал.1 от Наказателния кодекс ( " Акт на интернационален тероризъм " ) следственият отдел на Федералната работа за сигурност на Русия образува наказателно дело въз основа на материали, изпратени от Генералната прокуратура. Започнало е авансово разследване, обявиха от службата, предава БГНЕС.

По данни на Генералната прокуратура на Русия не по-късно от 26 септември съзнателно е развален газопроводът " Северен поток " 1 и " Северен поток " 2, положен на дъното на Балтийско море покрай остров Борнхолм.

Тези тръбопроводи се употребяват за доставка на природен газ в Европейския съюз както за промишлени цели, по този начин и за битово отопление.  " В резултат на тези дейности Руската федерация е претърпяла обилни стопански загуби ", съобщи Генералната прокуратура
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР