Според Gartner Huawei изпреварва Apple по продажби на смартфони към

...
Според Gartner Huawei изпреварва Apple по продажби на смартфони към
Коментари Харесай

Gartner: Huawei изпреварва Apple по продажби на смартфони

Според Gartner Huawei изпреварва Apple по продажби на смарт телефони към крайни консуматори през второто тримесечие на 2018 година

Тази информация беше публикувана откакто преди месец, в класацията на организацията за маркетингови изследвания IDC, Huawei се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смарт телефони за второто тримесечие на 2018 година

Има обаче основна разлика в метода на премерване на данните съгласно IDC и Gartner, показват наблюдаващи. Докато от IDC мерят доставените смарт телефони от вендорите към другите пазари, което действително не отброява действителните продажби, класацията на Gartner регистрира тъкмо това – какъв брой са действително продадените устройства към крайния клиент за даден интервал.

И в двете ранглисти Huawei изпреварва Apple като Gartner акцентира, че през второто тримесечие на тази година световните продажби на смарт телефони са нарастнали с 2% спрямо второто тримесечие на 2017 година, до общо 374 милиона продадени мобилни устройства. На фона на този най-малък растеж, растежът в продажбите на Huawei устройства надминава 38%.

За последното регистрирано тримесечие на 2018 година, Huawei са продали 49.8 милиона устройства и държат 13.3% от международния пазар, a Apple – 44.7 милиона единици и 11.9% пазарен дял, настояват създателите на проучването.

„ Huawei продължава да вкарва новаторски функционалности в своите смарт телефони, до момента в който търсенето на iPhone X стартира да се забавя от доста по-рано тази година за разлика от предходните години, когато новите модели iPhone бяха показани, разяснява в изявление директорът на Gartner Аншуй Гупта. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР