Според френското издание Mediapart Монако многократно е нарушавал правилата за

...
Според френското издание Mediapart Монако многократно е нарушавал правилата за
Коментари Харесай

Монако системно нарушавал правилата за трансфери

Според френското издание " Mediapart " Монако неведнъж е нарушавал разпоредбите за прехвърлянията, които са признати от Френската футболна федерация. Нарушенията се отнасят за комисионни, плащани от клуба на сътрудници.

Съгласно настоящите правила сътрудникът не може да получи повече от 10% от цената на прехвърлянето. Така през 2014 година юристът на Монако Даниел Бик, твърди че е предизвестил вицепрезидента на клуба Вадим Василеев, че таксите за няколко прехвърлянето надвишават 10% и ще бъде по-трудно да се скрият тези обстоятелства в бъдеще.

Match amical fantôme, commissions déguisées via des contrats de scouting bidon: @mediapart révèle les combines de l'AS Monaco pour contourner les règles #FootballLeaks @EICnetwork https://t.co/5fn9QP8UOu
— Yann Philippin (@yphilippin) November 19, 2018
Въпреки това, съгласно обявата, тази процедура не е престанала. По този метод сътрудник Жан-Марк Гойран, който е покрай принца на Монако (сега княз) на Алберт, получил комисиона от 480 000 евро за прехвърлянето на бранител Николас Исим-Мирен и още 150 000 като бонус за трансфер. Официално, този бонус бе трансфериран на различен трансфер, който разреши да се заобиколи публично правилото.

Друг сътрудник Филип Ламболи е получил 400 хиляди евро " за сформиране на лист с 20 играчи " (потенциални новодошли). Манчестър Юнайтед пък е платил 4 милиона паунда за мним прителски мач, а в реалност това е била таксата на сътрудника за трансфер на Антони Марсиал. Подобни обстоятелства са настъпили и при други покупко-продажби.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР