Според Fitch политическата криза не е повлияла особено на процеса

...
Според Fitch политическата криза не е повлияла особено на процеса
Коментари Харесай

Fitch ”отписа” влизането на България в еврозоната след 11 месеца

Според Fitch политическата рецесия не е повлияла изключително на процеса за подготовка за приемане на еврото, само че бързият растеж на цените се обрисува като главен проблем.

Според критериите за приемане в еврозоната страната претендент би трябвало да демонстрира ценова непоклатимост, тъй че инфлацията да не надвишава с повече от 1.5 прочие пункта стойностите в 3-те страни с най-ниска инфлация.

Досега е имало прецеденти с приемане на претенденти, чиято инфлация леко надвишава " летвата ". Такъв е казусът с новоприетата във валутния клуб Хърватия. Но у нас този индикатор е надалеч от " островите на непоклатимост " в еврозоната и няма изгледи скоро да се вместим в мечтаните параметри. Поне такова е мнението на рейтинговата организация.

Отделен проблем е, че България не е подготвена с приемането на пакета закони, които са изискване за приемането й в еврозоната. Наскоро финансисът Любомир Дацов уточни, че основни са три закона. Става дума за промени в Закона за Българска народна банка, за ограниченията против прането на пари, Търговския закон.

Предсрочното закриване на Народното събрание към този момент е решено. До края на 48-ия парламент остават няколко дни, в които е невероятно значимите законови промени да бъдат признати.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР