Според финансовия отчет печалбата на рафинерията е 75 млн. лева

...
Според финансовия отчет печалбата на рафинерията е 75 млн. лева
Коментари Харесай

Чудеса: „Лукойл“ плати корпоративен данък за пръв път от 15 години

Според финансовия доклад облагата на рафинерията е 75 млн. лв. преди налози, а „ управлението е решило да не се възползва от опцията да приспадне загуби от предходни години и да си спести налога “, написа Панев и акцентира: „ Ето че може да се направи дребна стъпка напред. “

По този метод „ Лукойл Нефтохим “ е платил малко над 7 млн. лева корпоративен налог за 2021 година

През 2020 година рафинерията е отчела загуба от 508 млн. лв.. „ Ревизията продължава. Натискът от страната работи “, твърди Панев.

Според доклада облагата се дължи главно на новата скица, по която сдружението работи – на ишлеме, отбелязва „ Сега “. Според контракта за процесинг, подписан с „ Лукойл Бенелукс “ Б.В. Кралство Нидерландия, от началото на 2021 година „ Лукойл Нефтохим “ в Бургас работи на ишлеме и преработва нефтена суровина, която не е негова благосъстоятелност, а е благосъстоятелност на записаната в Нидерландия компания.

Така приходите на българската рафинерия по линия на външните пазари са в действителност единствено доходи от такса за преправка на суровината.

Това е довело до доста друга картина както на приходите, по този начин и на разноските, тъй като суровината към този момент не се води благосъстоятелност на компанията. Така приходите на „ Лукойл Нефтохим “ за 2021 година са в размер на 1.1 милиарда лева при 2.9 милиарда лева за 2020 година, като приходите от външни пазари са доста дребни. Много понижават и разноските – тъй като няма разноски за суровината. Така разноските падат от 3.5 на 1 милиарда лева Общият резултат е облага в края на годината и заплащане на налог на страната.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР