Според Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните

...
Според Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните
Коментари Харесай

Роскомнадзор каза на руските медии да внимават с думите “инвазия” и “нападение”

Според Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки Ekho Moskvy, InoSMI, Mediazona, New Times, Dozhd, Свободная преса, Крым. Реалии, Новая газета, Журналист, Лениздат се популяризира обществено значима погрешна информация за обстрели на украински градове и гибел на цивилни в Украйна вследствие на дейностите на съветската войска.

Роскомнадзор стартира и административно следствие за разпространяването на недостоверна публично значима информация от изброените медии. Може да бъде наложена санкция в размер на до 5 милиона рубли.

Роскомнадзор настоятелно предлага на редакциите на медиите, преди публикуването (излъчването) на материали в сходство с член 49 от Закона за средствата за всеобща информация, да открият тяхната достоверност.

" Подчертаваме, че съветските публични източници на информация разполагат с надеждна и настояща информация ", се показва в известието на Роскомнадзор.

ФрогНюз държи да означи, че съветските държавни медии като ТАСС и РИА Новости не престават да назовават нахлуването в Украйна от страна на съветските сили " военна интервенция ". Държавната телевизия Russia Today и Россия 24 даже разпространиха репортажи на щастливи от протичащото се съветски жители. Междувременно на територията на цялата страна се организират митинги от страна на руснаци, които не утвърждават дейностите на Кремъл. Полицията е арестувала хиляди стачкуващи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР