Според Европол Балтийските страни са в риск от попадане в

...
Според Европол Балтийските страни са в риск от попадане в
Коментари Харесай

Руски пари се перат най-много според Европол

Според Европол Балтийските страни са в риск от попадане в схеми за пране на съветски пари. Това твърди европейската полицейска работа, откакто няколко огромни банки в район бяха разкрити в образуване на комплицирани интервенции за приключване не средства от Русия.

Педро Фелисио, който дава отговор за битката с прането на пари в Европол твърди, че най-вече " престъпни пари " идват в Европа от Русия и Китай, написа Reuters.

Руски пари се употребяват в мултимилиардна скица за изпиране на финансови средства, в която съществени участници са датската Danske Bank и шведската Swedbank.

" Има милиарди престъпни пари, които са изнесени от съветската стопанска система ", споделя Фелисио, като предизвестява за заплахата интервенциите с прането на пари в Балтийските страни да се повторят. Най-голям е рискът за Латвия, Литва и Естония.

Трудността да се намерят доказателства за противозаконните финансови интервенции и неналичието на подпомагане от страна на Русия задълбочават казуса.
 Raiffeisen Bank и други европейски банки са забъркани в огромен скандал за пране на пари
Raiffeisen Bank и други европейски банки са забъркани в огромен скандал за пране на пари

Нови имена на финансови институции се появиха след тези на Danske Bank и Swedbank

Руската централна банка, която има строга политика за справяне с прането на пари и е затворила редица банки, уличени в противозаконни финансови действия, е отказала коментар.

В отчет на Работната група за финансови дейности, която е приела редица правила за справяне с прането на пари, е посочено, че огромна част от противозаконни финансови средства изтичат от Китай.

Централната банка в азиатската страна също води сериозна битка с незаконни парични интервенции и отхвърля да разяснява.

Европол координира трансгранични следствия и взима присъединяване в интервенция през 2016 година, която разрушава интернационален картел за опиати и пране на пари.

Въпреки че се поставят доста старания за справяне с казуса, към момента рискът от огромни схеми за финансови измами в Балтийските страни остава висок.

" Много от банките в тези страни са прекомерно уязвими и не могат да се преборят с прането на пари и изключително съветски такива. Въпрос на време е да се разкрие идващия подобен скандал в района и той ще бъде доста сходен на предходните ", споделя Фелисио.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР