Според Elliptic, компания за блокчейн криминалистика, загубите, понесени от потребителите

...
Според Elliptic, компания за блокчейн криминалистика, загубите, понесени от потребителите
Коментари Харесай

Северна Корея отново открадна криптовалути на стойност $100 милиона

Според Elliptic, компания за блокчейн криминалистика, загубите, понесени от потребителите на Atomic Wallet заради явен хак, са надхвърлили $100 милиона.

На 3 юни доставчикът на портфейли удостовери известията за компрометирани портфейли, засягащи по-малко от 1% от дейната потребителска база, само че не даде спомагателни актуализации.

Компанията Elliptic, която е прегледала почти 5,500 таргетирани портфейла, взели участие в офанзивата, дефинира Lazarus Group, севернокорейско хакерско съдружие, като отговорно за случая. Това е първата им забележителна кражба на криптовалута след експлойта на Horizon Bridge на стойност $100 милиона преди година.

След кражбата Elliptic интензивно си сътрудничи с проверяващите и тържищата по света за следене и заледяване на откраднатите средства. В резултат на това откраднатите активи на стойност над $1 милион бяха сполучливо замразени.

Сега крадецът е трансформирал метода си, иползвайки съветската крипто борса Garantex, с цел да изпере активите.

Групата Lazarus Group по-рано беше обвързвана с известния експлойт на Ronin, вследствие на който от страничната верига Axie Infinity бяха откраднати цифрови активи на стойност $600 милиона.

Elliptic пресметна, че Lazarus Group е заграбила над $2 милиарда в цифрови активи посредством голям брой кражби.

Том Робинсън, основен теоретичен помощник и съосновател на Elliptic, изрази угриженост по отношение на неналичието на информация за главния експлойт. Той означи, че този случай съставлява огромен крипто грабеж, което евентуално демонстрира още един забележителен триумф за севернокорейската Lazarus Group.

Въпреки от хакерската група са релативно неактивни след експлойта на Horizon Bridge предходната година, стана ясно, че те не престават да се насочват към крипто екосистемата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР