Според експерти това е знак, че бракониерството в страната намаляваТози

...
Според експерти това е знак, че бракониерството в страната намаляваТози
Коментари Харесай

За пръв път от години слон бе забелязан в природата в Сенегал


Според специалисти това е знак, че бракониерството в страната понижава

Този месец за пръв път от години слон бе видян в народен парк в източната част на Сенегал, съобщи Българска телеграфна агенция. Според дирекцията на парка това е знак, че бракониерството в страната понижава.

" Забелязахме слон на 35-45-годишна възраст, който остана две-три минути край пътя, преди да се отдалечи ", разясни Филип Хеншел, шеф за Западна и Централна Африка на американската неправителствена организация " Пантера ". Той взел участие в задача за наблюдения в националния парк " Ниоколо Коба ", на към 600 км югоизточно от столицата Дакар.

След като наброяваше стотина екземпляра през 80-те години на предишния век, популацията на слоновете в страната доста понижа в резултат на бракониерството, сушата и обезлесяването. През последните няколко години някои индикации - екскременти, следи от стъпки и фотоси, направени с камери за наблюдаване, дадоха опция да се установи наличието на няколко слона, в това число женски и млади екземпляри, в " Ниоколо Коба ", който е с повърхност над 9000 кв. км и е ситуиран покрай границите с Гвинея, Гвинея-Бисау и Мали.

 

Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР