Според еколога Тома Белев реалният собственик на Юлен все още

...
Според еколога Тома Белев реалният собственик на Юлен все още
Коментари Харесай

Тома Белев: Реалният собственик на Юлен все още не е известен

Според еколога Тома Белев действителният притежател на " Юлен " към момента не е прочут . Това съобщи специалистът от Коалиция " За да остане природа в България " и някогашен шеф на народен парк " Витоша " пред БНР.

 Жирардели придобил Обновена
Жирардели придобил " Юлен " през 2016 година

Срам го е като изяснява, че 10 години не могат да построят втория въжен превоз

" Не е въпросът дали е Георгиу или Жирардели, въпросът е какво оттук насетне ", сподели Белев визирайки до в този момент известни документи, съгласно които мажоритарен акционер в " Юлен " АД до в този момент беше " Такс сървисиз лимитед ", които са регистрирани на Вирджинските острови.

Според осведомени, единственият акционер в " Такс сървисиз лимитед " е кипърската компания " Дюк Номинийз Лимитид " . Според Кипърския указател мажоритарен притежател на " Дюк Номинийз Лимитид " е Георгиус Георгиу . Информация за тях имаше и в Търговския указател на България .

За мен действителният притежател към момента не е прочут, до момента в който не се почисти произходът на средствата и това дали Жирардели ги е заявил в Швейцария ", сподели Тома Белев.

 Жирардели се оказа мажоритарен притежател на
Жирардели се оказа мажоритарен притежател на " Юлен "

Жирардели се включи в разискване концесията в " Пирин "

По думите му, съгласно докладите за 2017 година на " Юлен " АД, като притежател /на 87% от акциите в " Юлен " АД/ е посочена една компания в английските Вирджински острови. Тя е благосъстоятелност на друга компания в Кипър, на която притежател е Георгиус Георгиу.

Сега се декларира, че не е Георгиу, а е Марк Жирардели . Убеден съм, че още някое име може да изскочи. Става въпрос за инспекция на произхода на средствата, които господин Жирардели се надявам да успее да потвърди , че е имал средства, с които да закупи съответния концесионер ", сподели Белев.

Ако е правилно, че до момента в който е придобивал собствеността, Жирардели е бил и консултант на министъра на туризма, тогава излиза, че той е работил в лична изгода, добави Белев.

 Димов стартира диалозите с
Димов стартира диалозите с " Юлен "

Уточнена е рамката на диалозите за смяна на концесионния контракт

По думите му за това би трябвало да се самосезира КПКОНПИ, с цел да може да се ревизира дали не е нарушил спора на ползи, до момента в който е съветвал туристическия министър Ангелкова да е работил в своя лична изгода .

Жирардели може да се окаже притежател и на " Витоша ски " АД, тъй като тя също е благосъстоятелност на митичния Георгиус Георгиу , сподели Тома Белев.

 Министерство на околната среда и водите стартира договаряния с
Министерство на околната среда и водите стартира договаряния с " Юлен " за смяна на концесионния контракт

Концесията е за прилагане на част от територията на народен парк " Пирин "

" Да не се окаже, че е притежател и на някоя от компаниите, които се пробваха да придобият ЧЕЗ ", добави Белев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР