Според едва 9,2% Плевен се развива, 42,6% мислят, че градът

...
Според едва 9,2% Плевен се развива, 42,6% мислят, че градът
Коментари Харесай

Балотаж между ГЕРБ и Спартански в Плевен

Според едвам 9,2% Плевен се развива, 42,6% мислят, че градът запада, а 49% са срещу нов мандат на кмета Спартански.

Това сочат данните от проучване на организация „ МЕДИАНА “ по поръчка на „ Институт за съвременна политика “. То е извършено на терен 9 – 13 октомври 2019 година с 383 индивида пълнолетни поданици на община Плевен и е представително за общината.



Към момента, най-вероятно е кметските избори в Плевен да се решат на балотаж сред сегашния кмет Георг Спартански и претендента на ГЕРБ Мирослав Петров.

Прави усещане, че все още симпатизантите на ГЕРБ последователно се консолидират към своя претендент като по този метод понижават разликата сред двамата. Симпатизантите на Българска социалистическа партия са мощно раздвоени сред левия претендент и Спартански, което и понижава възможностите на Илиян Йончев.



Причина за растящата поддръжка към претендента на Борисов е и дейната акция, известността му в общината (бивш началник на полицията) и реорганизацията на локалните структури, управлението на които пое през лятото Петров, номиниран от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Данните:



Георг Спартански води с 30,2%, претендентът на ГЕРБ Мирослав Петров е втори с 25,4%. Третото място, без късмет да бъде преместен е за Илиян Йончев от Българска социалистическа партия. Четвърти с 6,8% е доктор Калин Поповски, Вътрешна македонска революционна организация.

За Общински съвет първа мощ е ГЕРБ с 25,6%, втора позиция заема Българска социалистическа партия с 22,6% от гласовете.

Избирателната интензивност се чака да приближи 60% от имащите право на глас.

Изследването е извършено от организация „ МЕДИАНА “ по поръчка на „ Институт за съвременна политика “. То е извършено на терен 9 – 13 октомври 2019 година с 383 индивида пълнолетни поданици на община Плевен и е представително за общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР