Според двама души, запознати с решението на Белия дом, и

...
Според двама души, запознати с решението на Белия дом, и
Коментари Харесай

САЩ отново ще включат хутите в списъка на световните терористи

Според двама души, осведомени с решението на Белия дом, и съгласно американски чиновник, администрацията на Джо Байдън скоро ще разгласи проектите си да включи още веднъж подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен в листата на международните терористи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Този ход идва в миг, когато хутите към този момент са направили десетки набези против търговски кораби в Червено море. Групировката твърди, че нападна корабите в отговор на военните интервенции на Израел в Газа след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Тримата души, осведомени с решението, не бяха упълномощени да го разясняват и пожелаха анонимност, с цел да обсъдят въпроса преди предстоящото публично известие. Очаква се администрацията да направи изказването през днешния ден, сподели американският чиновник.

Държавният секретар Антъни Блинкен изключи хутите от листата на задграничните терористични организации и на оповестените за световни терористи през февруари 2021 година, защото администрацията се стреми да улесни доставката на филантропична помощ в Йемен, напомня АП.

В последните си дни администрацията на Тръмп разгласи хутите за задгранична терористична организация макар безапелационните възражения на групи за отбрана на правата на индивида и филантропична помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР