Според Дончев по време на криза държавата трябва да инвестира.Ние

...
Според Дончев по време на криза държавата трябва да инвестира.Ние
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Големият губещ е бизнесът и огромните сметки за електроенергия, които плаща

Според Дончев по време на рецесия страната би трябвало да влага.

Ние може да сме съпротива, да сме се ситуирали като политически конкурент на държавното управление, само че това не е мотив да клатим страната. В такава обстановка, ние не можем да си позволим България да няма министър на защитата. Това сподели Томислав Дончев в „ Панорама “.

Той разяснява и комплицираната обстановка у нас:

„ Правим разлика сред всички типове рецесии и техния произход. Има такава специфичност, че част от рецесиите са вносни. Например, рецесията с цените на енергоносителите, инфлацията. Но във връзка с всяка една от тях има български принос. Ние задаваме въпроси и подлагаме на критика във връзка с българския принос, не на тези фактори, които са отвън контрола на държавното управление “, разяснява той.

„ Ако няма кой различен да помогне, страната би трябвало да го направи. Въпросът е дали тя оказва помощ задоволително. Според мен – не. Големият губещ е бизнесът и големите сметки за електрическа енергия, които заплаща. Това е проблем от предишното лято, не от както стартира войната “, счита той.

По думите на Дончев, поради дебелоглав не са били признати предложенията за понижаване на огромните сметки, които предприятията заплащат. Подпомагането на страната от разликите в цените до 75%, не е задоволително, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР