Според Доналд Тръмп Хаити и страните от Африка са мизерни

...
Според Доналд Тръмп Хаити и страните от Африка са мизерни
Коментари Харесай

За Тръмп Хаити и Африка са мизерна дупка

Според Доналд Тръмп Хаити и страните от Африка са мизерни дупки. „ Защо всички родени в мизерни дупки идват тук? “, възкликнал предприемачът-президент по време на среща със сенатори в Овалния кабинет поради имигрантите. „ Вашингтон пост “ цитира скандалното му изказване, базирайки се на няколко неназовани източника.

„ Каква потребност имаме ние от хаитяните? Трябва да ги върнат “, траяла тирадата.

Темата на срещата, в която са взели участие републиканецът Линдзи Греъм и демократът Ричард Дърбин, е бил планът за ограничение на събирането на фамилиите на мигранти, както и стесняване на достъпа до лотарията „ Зелена карта “. За сметка на това планът ще разреши да се предотврати експулсирането на стотици хиляди младежи, пристигнали незаконно като деца в Съединени американски щати и постоянно незнаещи родния си език. Такова е ситуацията на към 800 000 младежи, които нямат американско поданство.

Съединени американски щати би трябвало да одобряват не жители от „ мизерни дупки “, а по-скоро от Норвегия, настоял милиардерът. Ден по-рано той се срещна с норвежката премиерка.

Според същия източник сенаторите били стъписани от забележките на Тръмп.

Белият дом не отхвърли, че президентът е направил подобен коментар.

„ Някои политици във Вашингтон избират да се борят за непознати страни, само че президентът Тръмп ще се бори постоянно за американския народ “, съобщи един от представителите на администрацията, Радж Шах.

" Както други нации, които одобряват мигранти поради заслугите им, президентът Тръмп се бори за устойчиви решения, които ще  направят нашата страна по-силна, като одобряваме хора, които способстват за обществото, за икономическия растеж и ще се интегрират в огромната ни нация “, се споделя в формалното изказване.

Забележките с открит расизъм не са първите за Тръмп. В края на декември „ Ню Йорк Таймс “ написа, че на среща за мигрантите през юни в Белия дом президентът коментирал, че хаитяните „ всички имат СПИН “, а нигерийците, пристигнали един път в Съединени американски щати, „ в никакъв случай няма да се върнат в колибите си “, напомня „ Фигаро “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР