Според домакините, ремонтът е започнал преди време, но извънредното положение

...
Според домакините, ремонтът е започнал преди време, но извънредното положение
Коментари Харесай

В разгара на ремонта направиха първа копка за санирането на сградата на ОД МВР Варна


Според домакините, ремонтът е почнал преди време, само че изключителното състояние отсрочило във времето церемонията. Въпреки това периодите за привършване на ремонта ще бъдат спазени и постройката би трябвало да е санирана и възобновена в достоверният си тип като монумент на културата през октомри. 

Тепърва ще се търсят средства и за вътрешен козметичен ремонт, а работещите към 500 чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Варна няма да бъдат местени, до момента в който траят ремонтните действия по санирането.

Ремонтът се реализира по план " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания – постройката на ОД МВР  - Варна “.

Събитието се осъществя в осъществяване на капиталов приоритет " Енергийна успеваемост в административни и жилищни здания “ от Инвестиционната стратегия на Община Варна, утвърдена за реализация със Споразумение № BG16RFOP001-1.040-0038-C01 по Приоритетна ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. 

На формалната гала участва екипът по плана, представители на компанията, изпълняваща строително-монтажните работи, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, общински специалисти и други

Проект " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания – постройката на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна “ цели понижаване на крайното енергопотребление и понижаване на отделените в атмосферата парникови газове на административната постройка на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – гр. Варна, която се намира на адрес: ул. " Цар Калоян “ №2.

В хода на осъществяване на плана се планува възстановяване на архитектурния образ на постройката, цялостна замяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други ограничения за повишение на енергийната успеваемост. Ще бъдат усъвършенствани експлоатационните характерности и ще бъде продължен виталния цикъл на постройката. Ще се усъвършенства качеството на обслужване на жителите и на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАТО. Ще бъде основана налична архитектурна среда и възстановяване подвижността на хората с увреждания.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР