Според документите, с които се е запознал вестникът, изявлението на

...
Според документите, с които се е запознал вестникът, изявлението на
Коментари Харесай

ЕС и Япония са се противопоставили на САЩ за пълно спиране на износа за Русия

Според документите, с които се е срещнал вестникът, изказването на водачите на Г-7, подготвяно за срещата им в Хирошима идващия месец, включва ангажимент за подмяна на настоящия режим на наказания против Русия по браншове с цялостна възбрана на износа с няколко изключения. Пълната възбрана за експорт ще включва изключения за селскостопански, медицински и други артикули.

Според двама източници на изданието предлагането е направено от Съединени американски щати. То идва на фона на възходящото отчаяние във Вашингтон от съществуващата система, цялостна с пропуски, които разрешават на Русия да продължи да внася западни технологии.

Според трима души, осведомени с разискванията, обаче представители на Япония и страните от Европейски Съюз са предположили на подготвителна среща предходната седмица, че сходен ход не е вероятен.

" От наша позиция това просто не е осъществимо ", споделя един от представителите, поискал анонимност.

Съветът за национална сигурност към Белия дом отхвърли да разяснява диалозите с сътрудниците от Г-7, само че съобщи, че Съединени американски щати " ще продължат да търсят способи да държат Русия виновна ", написа " Файненшъл Таймс ".

" В съгласуваност с нашите сътрудници от Г7 въведохме най-големия набор от наказания и дейности за надзор на износа, налагани в миналото на огромна стопанска система ", съобщи представител на СНС. " Тези дейности оказаха доста влияние, подкопавайки способността на Русия да финансира и да води несправедливата си война ", добавя той.

Несъгласието по мярката акцентира неналичието на спомагателни благоприятни условия, с които разполагат водачите на Г-7, защото те се стремят да усилят икономическото наказване за режима на Владимир Путин след 14 месеца война, последвана от редица санкционни ограничения, които имаха за цел да отрежат обширни елементи от съветската стопанска система от западния импорт на технологии, машини и финанси, написа изданието.

Преодоляването на избягването и заобикалянето на глобите от трети страни е главният фокус на Съединени американски щати, Англия, Европейски Съюз и други съдружници, като се ускорява натискът върху страни като Турция, ОАЕ и страните от Централна Азия, които са нараснали търговията си с Русия след налагането на западните наказания.

Лидерите на Г-7 ще се срещнат в Хирошима на 19 май за тридневна среща на върха, която ще бъде отдадена на последствията от войната на Русия против Украйна, икономическата сигурност, зелените вложения и Индо-тихоокеанския район.

Европейски Съюз, който е член на Г-7 дружно със Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Япония и Канада, изисква от всичките си 27 членове да реализират единодушие по отношение на политиката на наказания.

От февруари 2022 година насам той е постигнал единодушие по 10 пакета от наказания против Русия, само че единствено след седмици на разногласия сред страните членки, някои от които си осигуриха дерогации и изключения за своите промишлености, като заплашиха да наложат несъгласие на рестриктивните мерки, напомня " Файненшъл Таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР