Според доклада на разузнавателната служба към американския Сенат Instagram, която

...
Според доклада на разузнавателната служба към американския Сенат Instagram, която
Коментари Харесай

Instagram – основен канал за дезинформация за руските „тролове през 2016 г.

Според отчета на разследващата работа към американския Сенат Instagram, която е благосъстоятелност на Фейсбук, е имала доста по-централна роля в съветската манипулационна акция по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, в сравнение с се смяташе преди този момент, оповестява Statista. Кампанията е била ръководена от съветската организация, основана в Санкт Петербург, Internet Research Agency (IRA), а задачата ѝ е била реализацията на систематична акция за дезинформация и разделяне на американските гласоподаватели.



IRA е била натоварена с разпространяването на погрешна информация по време на изборите през 2016 година и по-късно. Организацията е трансформирала тактиката си и се преориентирала от Фейсбук и Twitter към Instagram, откакто първите две обществени платформи станаха обект на рецензии за това, че разрешават свободно тя да осъществя проектите си за въздействие.

Взаимодействията, които са постигнали изявленията на IRA в Instagram, са над 187 милиона. Във Фейсбук те са 77 милиона, а в Twitter - 73 милиона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР