Според доклад с перспективите за стоките за широко потребление на

...
Според доклад с перспективите за стоките за широко потребление на
Коментари Харесай

Световната банка: Цените ще останат високи до края на 2024 г.

Според отчет с вероятностите за стоките за необятно ползване на Световната банка, спорът сред Русия и Украйна е нанесъл голям удар върху пазара и е трансформирал механизмите за международна търговия, произвеждане и ползване, по тази причина цените ще останат високи до края на 2024 година, съобщи BG ON AIR.

В отчета се показва, че цената на силата през тази година ще се усили с 50,5%, като натискът ще намалее последователно през 2023 година и 2024 година От Световната банка предизвестяват, че междинната цена на фючърсите на суровия нефт през тази година ще доближи 100 щатски $ за барел, което е в най-високото равнище от 2013 година насам, с покачване от 42% спрямо предходната година. Цените на земеделските артикули и металите през тази година ще се покачват с 19,2%, измежду които на пшеницата – с 42,7%, а на потребните изкопаеми – с 15,8%, заяви радио " Китай ".

Според отчета цените на стоките за необятно ползване ще се задържат по-високи от междинното равнище за последните 5 години.

Ако спорът сред Русия и Украйна продължи или бъдат наложени повече наказания на Русия, покачването на цените ще бъде по-значително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР