Според доклад, публикуван във вторник, 12 април от Икономическата и

...
Според доклад, публикуван във вторник, 12 април от Икономическата и
Коментари Харесай

Какво предстои да се случи в Азиатско-Тихоокеанския регион?

Според отчет, оповестен във вторник, 12 април от Икономическата и обществена комисия на Организация на обединените нации за Азия и Тихия океан (ESCAPR), възобновяване на Азиатско-тихоокеанския район от Ковид и други световни шокове би трябвало да се основава на изчерпателен „ нов обществен контракт ” за отбрана на уязвимите хора през идващите години.

В допълнение към пандемията, отчетът демонстрира, че районните стопански системи са изправени пред „ няколко опасности за стесняване “, свързани с неустойчивата световна верига на доставки, „ възходящият инфлационен напън, вероятностите за по-високи лихвени проценти, свиването на фискалното пространство “ и зараждащите световни стопански последствия от продължаваща рецесия в Украйна.

Икономическият напредък в разрастващите се страни от този голям район се чака да се забави до 4,5% през 2022 година и 5% през 2023 година, спрямо планувания по-рано ритъм на напредък от 7,1% през 2021 година

Кумулативните индустриални загуби заради Ковид-19 за нововъзникващите стопански системи в района сред 2020 година и в този момент се правят оценка на близо 2 трилиона $.

Проучването предизвестява да не се редуцират обществените разноски за опазване на здравето, обучение и обществена отбрана, " с цел да се защитят достиженията на развиването от последните десетилетия и да се предотврати по-нататъшно задълбочаване на неравенствата в района ".

В отчета се отбелязва, че пандемията е лишила повече от 820 милиона неофициални служащи в района на ESCAPR и повече от 70 милиона деца от фамилии с ниски приходи от съответен достъп до приходи и обучение.

„ Този резултат ще има пагубно влияние върху бъдещия капацитет за облаги на тези хора и цялостния растеж на продуктивността “, се споделя в прессъобщението на ESCAP, до момента в който други 85 милиона души в Азиатско-тихоокеанския район към този момент са изкарани в последна беднотия през 2021 година

„ Тъй като разрастващите се страни в района не престават напред да се учат да живеят с Ковид-19, като в същото време балансират отбраната на публичното здраве и поминъка, време е да се положат основите за по-справедливо бъдеще с равни благоприятни условия и приобщаващи резултати “, се споделя в изказване на изпълнителния секретар на ESCATP Армида Салсия Алисджахбани.

Комисията предлага „ тристранен политически дневен ред “, ориентиран към създаване на приобщаваща стопанска система за района. Първо, вместо да вършат съкращения, разрастващите се страни в района би трябвало да насочат обществените разноски към обезпечаване на съществени универсални здравни грижи, да продължат да се движат към всеобщо главно и приблизително обучение и да разширят покритието на обществената протекция.

Комисията твърди, че „ рационалната “ фискална политика може да усъвършенства цялостната успеваемост и успеваемост на държавните разноски и събирането на доходи. В същото време би трябвало да се проучат нови източници на приходи, като да вземем за пример облагането на цифровата стопанска система, дружно с прехвърлянето на данъчната тежест върху семействата с високи приходи.

Второ, изследването от 2022 година твърди, че централните банки в района могат и би трябвало да изместят обичайна си парична политика към поощряване на приобщаващото развиване.

Въпреки че остават фокусирани върху поддържането на ниска и постоянна инфлация, централните банки могат да влагат част от формалните си запаси в обществени облигации, да изследват по какъв начин цифровата валута на централната банка може да разшири финансовото приобщаване и да предизвиква по-иновативни финансови принадлежности за обезпечаване на обществена отбрана.

Трето, държавните управления могат също по този начин интензивно да управляват, оформят и ръководят процеса на структурна икономическа промяна, който от ден на ден се управлява от революцията в цифровата роботика и изкуствения разсъдък, с цел да реализиран по-приобщаващи резултати.

Това включва поддръжка за развиването на трудоемки технологии, приобщаващ достъп до качествено обучение, преквалификация на личен състав, създаване на потенциал в трудовите договаряния и минимални равнища за обществена отбрана.

Икономическото и обществено изследване на Азия и Тихия океан е най-старото и най-изчерпателно годишно социално-икономическо изследване на Организация на обединените нации за развиването на политиките в района, оповестено за първи път през 1947 година

Какъв урок може да извлече Русия от това, поради борбата със Запада? Само няколко страни от този район са наложили наказания против нас. Останалите са настроени да си сътрудничат, затова, като се вземат поради посочените опасности и забавянето на растежа, могат да се отворят нови ниши за взаимоотношение.

Азиатско-тихоокеанските страни могат да се възползват от изменящата се международна обстановка и да предложат заместващи артикули и услуги, идентични с тези, които получавахме от груповия Запад. От своя страна районът непрекъснато се нуждае от енергийни запаси, с които Русия има в обилие.

Като цяло преориентацията към Изтока е нужна в дълготраен проект заради повишаването на технологиите, работната мощ и натрупването на благосъстояние в тази част на света.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР