Според доклад от понеделник кабинетът на руския президент Владимир Путин

...
Според доклад от понеделник кабинетът на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Доклад разкрива, че Путин е загрижен за ниската избирателна активност

Според отчет от понеделник кабинетът на съветския президент Владимир Путин се притеснява, че идните президентски избори в Русия няма да отговорят на упованията за изборна интензивност.

" Медуза ", самостоятелен съветски вестник, написа, че Кремъл упорства за висока изборна интензивност, с цел да се опълчи на необятно публикуваните обвинявания, че изборите в Русия са фалшифицирани.

Путин е президент на Русия от 2000 година до 2008 година и от 2012 година, като в това време е бил министър-председател. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Путин остава известен измежду съветската общност, макар че съгласно известията поддръжката за неговата война в Украйна е намаляла, и се чака той да завоюва шестия си мандат на изборите през март.

Аналитичният център Институт за проучване на войната (ИИВ) написа, че главната причина, заради която Кремъл продължава да поставя старания за реализиране на висока изборна интензивност, е " да показа симулативност за легитимност и необятна национална поддръжка " измежду електората на Путин.

Въпреки това фактът, че Путин съвсем несъмнено ще завоюва със съкрушителна победа - или законно, или заради фалшифицирани резултати - може да бъде причина доста гласоподаватели да си останат вкъщи по време на изборите.

ISW написа, че в Русия към този момент има " необятно публикувано мнение, че изборите към този момент са решени и че руснаците като цяло са приели, че Путин към този момент е спечелил още веднъж ".

Във вторник вечерта от Newsweek са потърсили за коментар Кремъл по електронната поща, прецизират от изданието.

Според " Медуза " Кремъл има намерение да реализира 70-80% изборна интензивност, когато изборите ще бъдат отворени от 15 до 17 март . Съобщава се, че с цел да реализира тази цел, Кремъл се стреми да активизира жители, свързани с държавното управление, в това число чиновници в обществения бранш и хора, които работят за държавни корпорации, както и техни родственици и другари.

Пример, посочен от изданието, са чиновниците на политическата партия " Единна Русия ". Съобщава се, че от тези чиновници се изисква да доведат със себе си най-малко 10 души в изборните секции. Твърди се обаче, че някои огромни корпорации, свързани с Кремъл, изискват от чиновниците си да водят със себе си единствено двама души до изборните секции.

" Медуза " означи, че няма действителни правила за това по какъв начин да се ползват тези условия. Онлайн изданието също по този начин съобщи, че съгласно информацията Кремъл изследва други способи за повишение на изборната интензивност, като направи гласуването по-удобно. Това включва даване на гласоподавателите на опция за потребление на електронни способи за гласоподаване и QR кодове.

ИИВ прибавя, че " от дълго време е решил, че подготовката на изборите от страна на Кремъл има за цел да показа изборите като изцяло законни и необятно известни със мощна изборна интензивност ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР