Според доклад на World Coffee Portal Китай е изпреварил Съединените

...
Според доклад на World Coffee Portal Китай е изпреварил Съединените
Коментари Харесай

В Китай, страната на пиещите чай, вече има повече маркови кафенета от САЩ

Според отчет на World Coffee Portal Китай е изпреварил Съединените щати като най-големия пазар на маркови кафенета в света по брой на комерсиалните обекти.

Броят на марковите кафенета във втората по величина стопанска система в света е повишен с 58% през последните 12 месеца и е достигнал 49 691 обекта, заяви изследователската компания.

През интервала Starbucks откри 785 обекта в страната и е вторият по величина оператор на маркови кафета по брой обекти, добавя World Coffee Portal. Luckin Coffee, китайският стартъп, който затъна в скандал за машинация и беше изхвърлен от Уолстрийт преди три години, е най-голямата верига за кафе в страната с над 13 000 обекта.

  " Повече от 90% от интервюираните 4000 китайски консуматори на кафенета пият горещо кафе седмично, а 64% употребяват айс кафе най-малко един път седмично ", се споделя в изказване на World Coffee Portal.

В него се споделя, че съвсем 90% от интервюираните консуматори посещават или поръчват от кафене най-малко един път седмично.

Китай се трансформира в международна мощ в производството на кафе, макар че през последните години се бори с голям брой стопански проблеми.

По-рано тази година Starbucks вложи повече от 200 млн. $ в нов кампус в източната част на страната. По време на откриването през септември колосът за питиета съобщи, че това е най-голямата инвестиция, която в миналото е правил за център за произвеждане и дистрибуция на кафе отвън Съединените щати.

Китай от дълго време е един от най-важните мотори на растежа за Starbucks, като служи като втория максимален пазар в света и най-големия пазар в чужбина.

Но основният изпълнителен шеф Лаксман Нарасимхан споделя, че компанията " към момента е при започване на своето наличие в Китай ", като отбелязва, че потреблението на кафе в страната, която обичайно пие чай, остава относително ниска.

Американската верига за кафе си слага за цел да открие 9000 магазина в Китай до 2025 година, заяви World Coffee Portal, съобщи CNN.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР