Според доклад на ООН по света са широкоразпространени различни съвременни

...
Според доклад на ООН по света са широкоразпространени различни съвременни
Коментари Харесай

ООН: Съвременните форми на робство са широкоразпространени по целия свят

Според отчет на Организация на обединените нации по света са широкоразпространени разнообразни модерни форми на робството, в това число в китайския Синцзян-уйгурски самостоятелен регион, където уйгурското малцинство практикува рабски труд, в Южна Азия, където най-ниската прослойка далити попада под форми на домашно иго и в страните от Персийския залив, Бразилия и Колумбия, съобщи Асошиейтед прес.
Томоя Обоката, който е изготвил показания пред Общото заседание на Организация на обединените нации отчет, обичайните форми на подчиняване, изключително на малцинствени групи, се следят в Мавритания, Мали, Нигер и африканския район Сахел.
Той показва, че детският труд, който също спада към актуалното иго, съществува във всички елементи на света, в това число и в най-ужасяващите си форми.
По публични данни сред четири и шест на 100 от децата в Азия и района на Тихия океан, както и в Близкия изток, в Северна и Южна Америка и в Европа поставят труд, като този % е доста по-висок в Африка (21,6), а в Субсахарска Африка той възлиза на 23,9.
Частта от отчета, отдадена на Китай, провокира остра реакция от страна на Пекин.
Специалният докладчик на Организация на обединените нации показва, че анализът му се базира на самостоятелна оценка на наличната информация от доста източници, в това число от жертви и от държавни доклади. Въз основа на тези данни той "счита за обосновано да заключи, че в китайския Синцзян-уйгурски самостоятелен регион се практикува насилствен труд измежду етнически малцинства в браншове като селското стопанство и производството ".
Той преглежда две стратегии, прилагани в Китай. Първата се състои в задържането на представители на етнически малцинства в центрове за образование и придобиване на професионални умения, което е последвано от назначение на работа. А втората стратегия се бори с бедността като трансферира селскостопански служащи на друга работа, която не изисква специфична подготовка и е ниско платена.
Обоката написа, че тези стратегии могат да дават работа и приходи, както твърди държавното управление, само че в доста случаи работата не е непринудено практикувана и служащите са сложени под непоколебим контрол, битовите условия, както и изискванията на труд са неприятни, постановат се ограничавания на напредването, насочат се закани и се ползва физическо или полово принуждение, както и други форми на нечовешко и унизително отношение.
Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин упрекна докладчика на Организация на обединените нации, че е решил "да има вяра в неистини и дезинформация по отношение на Синцзян и че работи като политически инструмент на сили, които се опълчват на Китай ".
"Китай изрично осъжда това ", съобщи Ван. "В Синцзян няма и в никакъв случай не е имало "принудителен труд ", посочи той.
Китайският посланик съобщи, че Китай пази правата на служащите от всички етноси, интереса им да търсят работа и да вземат участие в икономическия и публичния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР