Според доклад на Bloomberg, Epic съкращава около 16% от работната

...
Според доклад на Bloomberg, Epic съкращава около 16% от работната
Коментари Харесай

Epic Games съкращава близо 900 служители и продава музикалната си платформа Bandcamp

Според отчет на Bloomberg, Epic редуцира към 16% от работната си мощ

Емил Василев преди 5 минути 9 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:26 | 27.09.2023

НАСА разкри наличието на капсулата с пробите от метеорита Бенну – открит е черен прахуляк на всички места

IT НовиниЕмил Василев - 15:56 | 27.09.2023

Тази „ вятърна слънчева кула “ може да създава над 234 хиляди kWh електричество годишно

IT НовиниДаниел Маринов - 8:00 | 25.09.2023

Този трик с алуминиево фолио може да поправи слабия ви Wi-Fi

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Epic Games удостовери проектите си за редуциране на към 830 чиновници, което съставлява към 16% от работната мощ на компанията. В имейл, изпратен до чиновниците, който беше споделен и онлайн основният изпълнителен шеф на Epic Games Тим Суини съобщи, че от известно време насам компанията харчи повече пари, в сравнение с печели. Той изрази вяра, че ще съумеят да се оправят с бурята, като приложат ограничения като нулево наемане и понижаване на маркетинговия си бюджет. В ретроспекция Суини сподели, че тази вяра е била нереалистична.

По-голямата част от съкращенията – към 2/3 засягат екипи отвън главните развойни звена. Всъщност Epic не редуцира чиновници от нито една съществена активност. Намаляването на работната мощ може да се отрази на графиците за доставка на някои артикули, само че това е компромис, който те могат да одобряват, в случай че значи, че Epic въпреки всичко ще може в последна сметка да реализира задачите си – да стигне до другата страна на рентабилността и да се трансформира във водеща компания в региона на метасредата.

Epic също по този начин се освобождава от Bandcamp – компанията за аудио дистрибуция, която закупи през март 2022 година. Bandcamp ще се причисли към музикалния пазар Songtradr. Освен това, рекламният бизнес на Epic за SuperAwesome, който предлага услуги за деца, ще стане самостоятелна компания под марката SuperAwesome.

Около 250 от съкратените чиновници включват чиновници на Bandcamp и SuperAwesome.

Суини съобщи, че е извънредно да се сбогува с хората, които са помогнали за построяването на Epic, само че е признателен, че са в положение да поддържат съкратените чиновници. Epic Games предлага обезщетение, което включва 6-месечна съществена заплата и 6-месечно платено здравно обезпечаване за чиновниците в Съединени американски щати, Канада и Бразилия. Компанията също по този начин ще форсира графиците за придобиване на варианти за акции до края на 2024 година и ще даде две спомагателни години от през днешния ден за практикуване на вариантите.

Уволненията в Epic Games са последното от възходящия лист със съкращения в софтуерната промишленост, която от началото на предходната година се сблъсква със закъснение на растежа и повишение на лихвените проценти. В този миг пазарът на труда в областта на гейминга се обрисува да бъде толкоз сгънат, колкото в никакъв случай до момента.

Epic е частна компания, в която китайският Tencent има огромен миноритарен дял. През 2022 година компанията беше оценена на повече от 30 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР