Според Димитър, хората от „Ислямска държава“, с които е бил

...
Според Димитър, хората от „Ислямска държава“, с които е бил
Коментари Харесай

Русенец се завърна след 40 дни в иракски затвор

Според Димитър, хората от „ Ислямска страна “, с които е бил в една килия ще са на независимост до една-две години
41-годишен русенец, участник в задача в Сирия, се завърна наред вкъщи след 40 дни в иракски затвор. Димитър Петков е бил хванат на границата със Сирия, където се е изправил очи в очи против терористите от „ Ислямска страна “.

Докато работи в строителството в Лондон Димитър Петков е очевидец на последствията от самоубийствените атентати на джихадистите от „ Ислямска страна “. Решава да се опълчи на терористичната формация и посредством интернет се свързва с кюрдските отряди за отбрана на популацията, написа Блиц.

„ От YouTube попаднах на един филм, разрових се из интернет, направих изследване и по този начин попаднах на уеб страница. Свързах се с тях, те ми дадоха отговор “, изясни той.

Така на 1юни Димитър към този момент е в Сюлеймания, Иракски Кюрдистан. Прехвърля се в Сирия, където минава съществено военно и тактическо образование дружно с бойци от Съединени американски щати, Италия, Франция, Ирландия, Китай и Южна Корея. Близо 40 дни по-късно към този момент се включва в първата си задача дружно с английските специфични елементи и сирийските демократични сили. „ Четири индивида заминахме за фронта тогава. Операцията беше взаимна с английските специфични елементи. Просто избутвахме ДАЕШ надолу към Хаджин. Това беше, няколко дни в пустинята и по-късно се прибрахме по живо по крепко “, сподели Петков.



Следват още няколко сходни интервенции, в които Димитър сменя снайпер с „ Калашников “, а по-късно и с лека картечница. При една от тях, обаче, умира техният пълководец и близо 40 от задграничните бойци на к‘рдските отряди. Затова вземат решение да се върнат назад, само че са хванати, откакто минават в Ирак. Така Димитър попада в пандиза в Ербил като дели килия с кюрди и с бойци на „ Ислямска страна “, а изискванията с аповече от потресаващи. „ Условията бяха тежки. В килията бяхме 130-140 индивида. Всеки един от нас разполагаше с към 50 кв. см. Просто стоиш прегънат на топка. Всеки ден ставаха сбивания сред кюрди, сред араби “, изяснява той. С дейната помощ на посолството ни в Ирак Димитър съумява да излезе на независимост на 7 януари. Допирът му с бойците на „ Ислямска страна “, обаче го убеждава, че терористичната формация няма да бъде победена елементарно.

„ Те са рязали глави и са измъчвали хора. Те ще продължат да водят война, единствено че под друго име. „ Ислямска страна “ няма да бъде победена. Тя не е победена “, споделя Петков.

Според Димитър, хората от „ Ислямска страна “, с които е бил в една килия, ще са на независимост до една-две години и с подправени паспорти през Турция и България ще влязат в Европа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР