Според Дик Боув, 83-годишен ветеран от Уолстрийт, който наскоро се

...
Според Дик Боув, 83-годишен ветеран от Уолстрийт, който наскоро се
Коментари Харесай

Краят на долара вече дойде според Уолстрийт ветеран

Според Дик Боув, 83-годишен деец от Уолстрийт, който неотдавна се пенсионира след 54 години работа като финансов анализатор, международната значителност на щатския $, който от Втората международна война насам служи като основа на международните финанси и търговия, може би е към своя край.

Боув предвижда, че китайската стопанска система ще надмине тази на Съединени американски щати, обяснявайки тази смяна с изнасянето на американското произвеждане в други страни.

Той твърди , че тази наклонност е разрешила на други страни да усилят въздействието си върху интернационалното произвеждане, международната стопанска система и международните финансови потоци.

За да се оправи с евентуалната празнота, оставена от намаляващото въздействие на $, Бове планува криптовалутите като Биткойн (BTC) да изиграят значима роля.

Понастоящем близо 60% от интернационалните запаси са деноминирани в долари, както настояват от Международният валутен фонд. Все по-голям брой страни обаче интензивно ползват тактики за “ “, търсейки други възможности за понижаване на преобладаващата роля на $.

Това придвижване набра скорост, изключително откакто Съединени американски щати постановиха наказания на Русия, употребявайки зависимостта ѝ от зелените пари, след съветското навлизане в Украйна през 2022 година

Гледната точка на Бове оспорва главните разбори, които не плануват спад на $, като характеризира тези, които поддържат такива възгледи, като нежелаещи да подлагат на критика обичайна финансова система, която дълго време е подкрепяла тяхната работа.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР