Според диетолога Мишел Адамс-Арент по-важно е не толкова да ограничим

...
Според диетолога Мишел Адамс-Арент по-важно е не толкова да ограничим
Коментари Харесай

Диетолог обяснява защо е важно да се храним по-често

Според диетолога Мишел Адамс-Арент по-важно е не толкоз да ограничим приема на храна, едвам го преразпределим на обособени хранения през целия ден.

Както скорошни проучвания потвърдиха, не е нужно да се лишаваме от обичаните си храни, като пица или сладолед, нито да се изтезаваме с сложни за съблюдаване режими. Въпросът е последователно да контролираме навиците си на хранене, с цел да получим трайни резултати.

Колко постоянно би трябвало да ядем?

Всеки път, когато се храним, получаваме несъмнено количество сила. Ако тя не се изразходва в точния момент, се трансформира в мазнини, които се натрупват в тялото. Но в случай че ядем дребни порции, които не ни засищат задълго, тогава организмът ни няма да натрупва мазнини от тези хранения.

Резултатът е, че можем да ядем, каквото си желаеме (разбира се, в границите на разумното) и все пак да не пълнеем.

Колкото и да е необичайно, 6 хранения дневно са по-добри за контролиране на тежестта, в сравнение с три. - изяснява Адамс-Арент.

Когато ядем на дребни порции, абсорбираме доста повече потребни субстанции от храната и оргънизмът ни е по-склонен да се освободи от непотребното тегло. Разбира се, качеството на диетата е значима – няма да отслабнете, в случай че ядете по шест хамбургера дневно. Плодовете и зеленчуците са наложителен детайл.

За да получите обща визия какъв брой калории би трябвало да приемате дневно, умножете настоящето си тегло по 25, в случай че сте жена и по 28, в случай че сте мъж, и имайте поради, че това е минимумът калории, които организмът ви употребява, когато не прави нищо друго, с изключение на да се поддържа в редовност – това е броят калории, които изгаряте дневно, в случай че въобще не се движите.

„ В тази доктрина няма нищо ново “ - споделя Мишел. Повечето хора просто не схващат по какъв начин могат да ядат каквото си желаят и все пак да имат тялото, за което мечтаят. Ето за какво лимитират приема си на храна и даже гладуват. Разбира се, от време на време би трябвало да се преборите с изкушението да изядете още една сладка, само че сигурно няма да се наложи да гладувате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР