Според депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда

...
Според депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: България има нужда от работещи институции и от професионалисти

Според депутатът от Демократична България и някогашен министър на правораздаването Надежда Йорданова опитите за „ интриги и злословия “ отвличат вниманието от действителните проблеми и работещите решения.

„ Имам мощното чувство, изключително в последните 24 часа, че се вършат опити за интриги и злословия, които да изместят фокуса от действителните проблеми и работещите решения. България има потребност от работещи институции и от експерти “, съобщи в студиото на „ Събуди се “ по Нова тв, Йорданова.

 Снимка: БГНЕС

Според нея службите би трябвало да са със политически неутралитет и да се увеличи професионализмът им:

„ Като член на Министерски съвет съм получавала избрани материали, или пък по време на войната в Украйна – данни и мнения. За страдание, те бяха опровергавани единствено дни или часове по-късно. Така че в името на публичния интерес е да се вдигне професионализмът в службите и би трябвало да намерим работещ метод да създадем това “, разяснява тя изтеклите записи, направени по време на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

Относно това дали задачата на оповестението на записите е опит да отвлече вниманието от договарянията за кабинет и да ги спре, Йорданова разяснява, че не обръща внимание на „ спекулации “.

„ Мога да разясня резултатите. Самият факт, че през днешния ден не приказваме за значими за хората проблеми в правосъдната промяна или бюджета на страната, – това значи, че вчерашните дейности на Василев ненапълно са постигнали задачата си “, акцентира тя.

Етикети: Българияинституциинуждапрофесионалисти
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР