Според депутата от венецуелския национален парламент Карлос Папарони Венецуелската национална

...
Според депутата от венецуелския национален парламент Карлос Папарони Венецуелската национална
Коментари Харесай

Венецуелската петролна компания опитала да изнесе държавни средства в България?

Според депутата от венецуелския народен парламент Карлос Папарони Венецуелската национална петролна компания " Петролеос де Венесуела " (PDVSA) се е пробвала да изнесе държавни средства в България. Това оповестява съветската осведомителна организация " Нюз ", представена от Българска телеграфна агенция.
 
" Петролеос де Венесуела желае да употребява брокерска къща в България, с цел да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България! ", съобщи депутатът в Туитър, твърдейки, че изнасянето на средства ще бъде прекратено неотложно.

Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за краткотраен президент на Венецуела, удостовери тази информация, отбелязва организацията.
 
Гуайдо възнамерява да употребява приходите на държавното петролодобивно дружество, с цел да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро, заяви по-рано Ройтерс.
 
Междувременно стана ясно и че " Петролеос де Венесуела " е поискала от клиентите на своите взаимни предприятия да подават приходите от продажби в сметка, открита наскоро в съветската " Газпромбанк ". За това оповестява Ройтерс, като се базира на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп.-->
 PDVSA Венецуела национална петролна компания БГНЕС
Решението на " Петролеос де Венесуела " беше взето откакто Съединени американски щати постановиха тежки финансови наказания на 28 януари, целящи да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до петролните доходи. Оттогава предприятието притиска своите задгранични сътрудници в взаимни предприятия в нефтодобивния район Ориноко да решат публично дали ще продължат плановете.
 
Сред тези задгранични сътрудници са норвежката петролна компания Екуинор (Equinor), американският петролен колос Шеврон (Chevron) и френската компания Тотал (Total).
 
Освен това " Петролеос де Венесуела " е наредила на взаимното си дружество Петроседено да спре добива на извънредно тежък нефт заради липса на горива, с която да разрежда добитите количества. Причината е, че доставчиците от Съединени американски щати не могат да изнасят горива за Венецуела заради глобите, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР