Според депутата от ДПС Ерджан Ебатин има договорка между БСП

...
Според депутата от ДПС Ерджан Ебатин има договорка между БСП
Коментари Харесай

Ерджан Ебатин : Договорка между ГЕРБ и БСП направи партийната субсидия 8 лв.

Според депутата от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин има сделка сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с която размерът на дотацията на политическите партии беше изработен 8 лева Сделката е била сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а не под напън на съдружния сътрудник, съобщи още депутатът в предаването „ Лице в лице”.

Миналата седмица депутатите подвигнаха дотацията на партиите от 1 на 8 лв. за следващата година. Субсидията се усили след три гласувания и совалки из коридорите на Народното събрание.

ГЕРБ споделиха, че са се съгласили на смяна в дотацията поради съдружните си сътрудници от Обединените патриоти и поради бюджета за следващата година.
Борисов призна, че се е огънал за дотациите (ВИДЕО) Сега, обаче, ръководещите ще вършат финансов разбор на подкрепеното към този момент предложение на Българска социалистическа партия и ще регламентират партийната активност
От Движение за права и свободи още веднъж подчертаваха, че гласуването не е било съгласно разпоредбите.

При всички случаи е имало и съдружен напън, само че остава годна и сделката сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Едното не излючва другото, добави Ербатин.

„ Когато се гласоподава закон за бюджета, и то на второ четене, нали не допускате, че политическа мощ като ГЕРБ и цялото ръководещо болшинство, ще отидат неподготвени”, разяснява той.
Как се усилиха партийните дотации – обвинявания за взаимни сделки в Народното събрание От ГЕРБ обясниха, че работили по искане на Обединените патриоти, последните обаче отхвърлят да са ползвали напън
По думите му става въпрос за доста чуствителна тематика – предоставяне на пари на политическите партии.

„ Това е чувстителна тематика за българското общество, която се разисква в медииното пространство. Преди няколко месеца, когато се промени субсидирането на политическите партии, ние го подкрепихме, тъй като имаше очакване тази дотация да падне”, уточни Ерджан Ебатин.
Окончателно: 8 лв. дотация за глас следващата година Депутатите прегласуваха за трети път размера на парите за партиите
Според него обаче, че в случай че партиите минават на държавно субсидиране посредством бюджета, за това би трябвало да се направи ясна тактика и необятен политически спор.

Движение за права и свободи не е срещу финансирането на партиите, само че този модел би трябвало да бъде конкретизиран взаимно сред политическите субекти, безапелационен беше депутатът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР